Datum

#2021 (20/09 – Doullens- Amiens)

De laatste maanden merkt Vlaamse Alternance-student en manager van de business unit van DewaConnect Victor Lagae een opvallende trend: meer en meer Vlaamse studenten durven na hun studies een Alternance-traject aangaan. Alternance is een duaal leersysteem in Frankrijk waarbij de student naast vast werk ook gaat studeren. Als DewaConnect-teambuildingactiviteit gingen enkele Vlaamse Alternance-studenten op stap met Pieter: op een bewolkte septemberdag gingen Milan, Victor, Sara en Pieter de uitdaging aan in Picardië. Eindpunt: cathédrale d’Amiens. 

Tegen 8u30 pikt Pieter Sara, Victor en Milan op aan hotel Holiday Inn in Amiens voor de verplaatsing naar Doullens. Na een halfuurtje rijden arriveren we in het dorpje Gézaincourt, deelgemeente van Doullens. Met frisse energie en goede moed beginnen we aan de tocht van 30 km. Sara zet de applicatie ‘Strava’ aan zodat we zeker weten hoeveel km we uiteindelijk zullen stappen. Het is bewolkt, fris en we hebben het gevoel dat er elk moment bakken regen uit de lucht kan vallen. 

Het eerste deel van de tocht verloopt zeer vlot. Pieter stippelt het eerste anderhalf uur van de wandeling uit langs wandelpaadjes en kleine lokale wegen. Het landschap is vlak en erg rustgevend. Op wat koeien, fazanten en een boer na is er zo goed als geen beweging. Uiteindelijk komen we toch aan de onvermijdelijke ‘route nationale’ aan. Na enkele km’s langs deze eentonige weg, besluiten we dat het tijd is om even een pitstop te houden. We openen een biertje, eten een appel en wat pistachenoten, Pieter verwisselt nog even zijn kousen en we zijn klaar om er weer tegenaan te gaan.

Na een uurtje langs de N25 die Arras met Amiens verbindt, komen we bij het eerste en meteen beste restaurantje: ‘au fil du temps’. Dit lokale restaurantje biedt alleen traditionele gerechten aan: van ficelles picardes tot allerlei gerechten met maroilles (een typische kaas uit het noorden van Frankrijk). Zoals het hoort in de Franse cultuur bestellen wij ook een paar karaffen wijn bij de lunch. Na een dessertje en een koffie zijn we weer klaar om de wandeling verder te zetten: er staat nog zo’n 20 km op het programma. 

We zetten onze weg langs de route nationale (blèh) verder. Na het dorpje Villers-Bocage komen we aan in Bertangles, waar we onverwacht een groot kasteel tegenkomen. Dit ‘Château de Bertangles’ is heel impressionant maar spijtig genoeg gesloten. We kunnen het kasteel enkel bewonderen van achter een gesloten poort. 

De laatste 5 kilometer krijgt het team een eerste blik op Amiens waarbij in de verte de top van de kathedraal al zichtbaar is. Yes, het einde is in zicht! De laatste loodjes wegen het zwaarst maar we worden beloond door mooi weer en een mooi zicht op de kathedraal die een beetje lijkt op de Notre Dame. Strava geeft aan dat we in totaal een tocht van 34 km hebben gewandeld, dat verdient volgens ons toch wel wat kudo’s! Vermoeid maar tevreden is het tijd om huiswaarts te keren.

 

|Nog geen wachtwoord om de volledige verslagen te lezen, vraag je wachtwoord hier aan.|
|Pas encore de mot de passe pour lire les textes complets, demandez votre mot de passe ici.|